Sastāvdaļas
Pagatavošana
Rupjmaizes un medus biskvītu gatavo, samaisot viendabīgā masā 60 g miltus, 60 g rupjmaizes rīvmaizi, 1 olu, 100 g skābo krējumu, 130 g meža aveņu medu, 6 g cepamo pulveri. Masu cep uz silikona (silikonu var aizvietot ar cepampapīru vai pergamentu) 180°C temperatūrā 7 minūtes.
Lazdu riekstu krēmam saputo 100 g sviestu, pievieno 200 g lazdu riekstu krēmu "Nutella", produktus samaisa.
Želejai uzkarsē 200 ml smiltsērkšķu sulu, pievieno 2 g agar-agara, 50 g cukuru, samaisa un vāra, līdz parādās pirmie burbuļi. Šķidrumu atdzesē, līdz tas pārtop par želeju.
Zefīram uzbriedina 4 g želatīna plāksnes, nolej lieko ūdeni, izkausē ūdens peldē. Puto 15 minūtes 150 ml "Lielvārdes Gaišais" alu kopā ar 120 g meža aveņu medu, pakāpeniski pielejot tievā strūkliņā želatīna masu. Sajauktos, saputotos produktus izspiež no konditorejas maisa uz silikona, atdzesē.
Kārto kūku pa slāņiem sagriež gabaliņos un pasniedzot un dekorē ar šokolādi un dzērvenēm.
Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu
Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta pirmo kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar meža aveņu medu un "Lielvārdes" alu.
Projekts sadarbībā ar: