Sastāvdaļas
Pagatavošana
Trauciņā liek visas marinādes sastāvdaļas un samaisa.
Novāra bietes, atdzesē, sagriež kubiņos un sajauc ar marinādi. Trauku aizvāko un liek ledusskapī uz 12 stundām.
Sablendē visas mērces sastāvdaļas.
Sagriež persikus, apber ar cukuru un uz sakarsētas grila pannas apgrilē.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem.
Gatavo glazūru, vārot uz lēnas uguns alu, kamēr paliek apmēram 150 ml alus koncentrāta, tam pievieno medu, uzkarsē un atdzesē.
Zuti sagriež 12 daļās, apsmērē ar glazūru un liek krāsnī cepties uz 3 - 5 minūtēm.
Ēdienu pasniedz ar rukolas salātiem, šķēlītēs sagrieztiem āboliem un dzērvenēm.
Par Daugmales Jāņa bišu medus saietu
Pagājušā gada augustā notika 1. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets, kurā piedalījās 12 populāri un iemīļoti Rīgas restorānu šefpavāri, gatavojot ēdienus ar dažādu medu piedevām. Šogad 2. Daugmales Jāņa bišu medus ēdienu saiets uzņēmis vērienīgākus apgriezienus un pulcē 27 populārus Latvijas restorānu šefpavārus. Saiets notiks trijās kārtās 13.,20. un 27. oktobrī, katra no tām veltīta citam medus veidam - meža aveņu, griķu un viršu. Ik kārtā piedalīsies deviņi šefpavāri, kuriem dots uzdevums - ēdiena gatavošanā jāiekļauj ne tikai medus, bet arī "Lielvārdes" alus. Iepazīstinām ar saieta otro kārtu, kurā pavāri gatavo ēdienus ar griķu medu un "Lielvārdes" alu.