Foto: Shutterstock
Ķirbju latte ir dzēriens īstiem kārumniekiem. Tā samtainā garša piestāv saules pielietiem rudens rītiem un silda aukstos vakaros.
15Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 tasepiens pēc garšascukurs1 ĒKķirbju biezenis0.5 TKvaniļas ekstrakts0.25 tasesespresso70 mlsaldais krējums0.5 TKkanēlis0.5 TKingvera pulveris0.5 TKmuskatrieksts, malts

Pagatavošana

1

Pusei piena pievieno cukuru pēc garšas, ķirbju biezeni, garšvielu maisījumu*, vaniļas ekstraktu un nelielā katliņā piecas minūtes karsē uz mazas liesmas. Tad iemaisi atlikušo pienu.

2

Izkās dzērienu caur sietiņu, lej atpakaļ katliņā un maisot turpini karsēt aptuveni divas minūtes. Pievieno espresso un kul aptuveni minūti, līdz dzēriens ir gaisīgs.

3

Sakul saldo krējumu ar cukuru gaisīgās putās.

4

Lej dzērienu augstā glāzē, pārklāj ar bagātīgu putukrējuma "cepuri" un pievieno šķipsnu garšvielu maisījuma.

*Garšvielu maisījumu pagatavo, samaisot vienādu daudzumu kanēļa, ingvera pulvera, un muskatrieksta pulvera.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!