Foto: Vida Press
Klasiskā britu pudiņa ātrā versija steidzīgajiem.
50Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
100 gsviests50 gbrūnais cukurs1 ĒKmelase175 gmilti (self-raising)1 TKkanēlis1 TKmuskatrieksts, malts2 gab.olas2 ĒKbrendijs100 gkaltētas dzērvenes100 grozīnes50 gsukādes

Pagatavošana

1

Sviestu, cukuru, melasi, miltus, kanēli, muskatriekstu, olas un brendiju liek bļodā un maisa, līdz iegūst viendabīgu masu.

2

Tad iemaisa dzērvenes, rozīnes un sukādes.

3

Iegūto maisījumu pilda sešos 200ml trauciņos. Rūpīgi pārklāj trauciņus ar foliju, nostiprina to, notinot ar aukliņu un liek verdoša ūdens peldē. Verdošajam ūdenim jānosedz apakšējā pudiņa trauka trešdaļa. Nosedz ar vāku, un ļauj pudiņam 40 minūtes* tvaicēties. Ja nepieciešams, ik pa laikam papildina ūdens krājumus.

4

Izņem trauciņus no ūdens peldes un pasniedz ar brendija sviestu, krēmu vai mērci.

*Pudiņu var pildīt 1,5l formā un tvaicēt divas stundas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!