Sastāvdaļas
Pagatavošana
Burkānu nomizo un sarīvē, pusi ķiršu sasmalcina mazākos gabaliņos. Apelsīnam un citronam norīvē mizu, apelsīnam atdala filejas, no citrona izspiež sulu. Pusi riekstu un mandeļu sasmalcina.
Žāvēto augļu maisījumu, sasmalcinātos ķiršus, sukādes, burkānu, apelsīna un citrona miziņas, cukuru un garšvielu maisījumu liek bļodā. Pievieno citrona sulu, alkoholu un kārtīgi samaisa. Uzliek vāku un atstāj uz nakti ievilkties.
Sakarsē cepeškrāsni līdz 140-160 grādiem. Ieklāj pudiņa formā (1,5l) no cepamā papīra izgrieztu apli.
Pievieno augļu maisījumam viegli sakultas olas, sasmalcinātos riekstus, mandeles, miltus un rīvmaizi. Pierīvē saldēto sviestu un maisa, līdz tas ir viemērīgi izkliedēts.
Sajauc mīksto sviestu ar sīrupu un lej formā, lai tas vienmērīgi pārklāj formas dibenu. Tad izklaidus liec veselos ķiršus, mandeles, uz pusēm pārlauztus pekanriekstus un apelsīna filejas.
Liec formā pudiņa maisījumu. Pārklāj pudiņu ar attiecīga lieluma no cepamā papīra izgrieztu apli. Aptin trauku ar dubultu kārtu folijas, centrā veidojot paaugstinājumu, lai pudiņš varētu uzbriest. Foliju gar formas malām nostiprina ar gumiju vai aukliņu.
Liela katla dibenā ievieto otrādi apgrieztu šķīvi, tam virsū liek savīstīto pudiņu. Verdošajam ūdenim jānosedz apakšējā pudiņa trauka trešdaļa. Nosedz ar vāku, un ļauj pudiņam 6-8 stundas tvaicēties. Ja nepieciešams, ik pa laikam papildina ūdens krājumus.
Ļauj, lai pudiņš katlā atdziest, tad nomaina papīra un folijas iesaiņojumu pret jaunu, un liek ledusskapī, kur to var uzglabāt mēnesi.
Pirms pasniegšanas tvaicē 2 stundas, tad dekorē, pārlej ar brendiju, aizdedzina un pasniedz ar brendija krēmu.