Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni 180 grādus karstu. Izklāj cepamās plātis ar cepamo papīru.
Sagatavo piparkūku formiņas, mīklas rulli, konditorejas maisiņus, uzgaļus un lentītes.
Bļodā liek miltus, sodu un ingvera pulveri. Pievieno sviesta gabaliņus un ar pirkstiem veido rīvmaizei līdzīgu masu, pēc tam pievieno cukuru.
Pievieno zeltaino sīrupu, sakulto olu, pienu un ar vieglām kustībām izveido viendabīgu un gludu mīklu. Ļauj mīklai nedaudz ‘’atpūsties’’.
Sadala mīklu divās daļās. Daļu mīklas ar ruļļa palīdzību izveltnē 5 mm biezu.
Ar formiņu palīdzību izspiež piparkūkas un izveido tām caurumiņus, lai pēc tam tās varētu iekarināt. Liek piparkūkas uz plāts, kas izklāta ar cepamo papīru.
Cep 8-10 minūtes, līdz piparkūkas kļuvušas viegli zeltainas.
Izņem no krāsns plāti, ļauj pāris minūtes atdzist, tad noņem no plāts un ļauj pilnībā atdzist.
Izrullē un izcep piparkūkas no atlikušās mīklas.
Šādi pagatavotas piparkūkas slēgtā traukā var uzglabāties līdz pat divām nedēļām.
Pagatavo glazūru pēc ražotāja norādījumiem, sadala masu divās daļās, vienai masai pievieno nedaudz pārtikas krāsvielas, un iemaisa to.
Lej glazūras masu konditorejas maisiņā un ar uzgaļu palīdzību veido dekorācijas piparkūkām. Ļauj nožūt glazūras dekorācijām. Kad piparkūkas ir gatavas, iekarina tās lentītēs un izmanto dekorēšanai.