Sastāvdaļas
Pagatavošana
Suflē pagatavošana: uzkarsē krāsni līdz 190C.
Sagatavo suflē trauciņus - tos rūpīgi iesmērē ar sviestu un apber ar cukuru, lai malas un pamatne būtu nosegtas.
Ar rokām sajauc sviestu, miltus un sāli līdz viendabīgai masai.
Katliņā uzkarsē pienu un 2/3 cukura, masu neuzvārot. Samazina temperatūru, turpinot karsēt un maisot, pievieno miltu masu.
Turpina karsēt un maisīt 4 minūtes, līdz izveidojas viendabīga, bieza konsistence.
Masai pievieno šokolādi, to iemaisa, līdz tā pilnībā izkūst. Katliņu noņem no uguns.
Pievieno 4 olas dzeltenumus, tos iemaisa.
Saputo 5 olas baltumus vieglās putās, pakāpeniski pievienojot cukuru līdz stingrām putām. Pakāpeniski pievieno suflē masai, sadalot to 3 vienādās daļās.
Liek sagatavotajos suflē trauciņos, tos pilnībā piepildot.
Cep 190C, aptuveni 17 minūtes. Dekorē ar pūdercukuru, pasniedz ar balzama liķiera "Šarlote" vaniļas mērci.
Balzama liķiera "Šarlote" vaniļas mērces pagatavošana: Vaniļas pāksti pārgriež uz pusēm, izņem sēkliņas, pāksti sasmalcina.
Katliņā ar biezu pamatni sajauc saldo krējumu, pienu, vaniļas sēkliņas un pāksti, cukuru un olas dzeltenumus. Liek karsēties vidējā karstumā. Masu, nepārtraukti maisot, karsē, līdz tā iegūst vēlamo mērces konsistenci.
Masu noņem no uguns, izkāš caur sietu un atdzesē līdz istabas temperatūrai. Atdzisušajai mērcei pievieno balzama liķieri "Šarlote". Pasniedz, pārlejot suflē.