Sastāvdaļas
Pagatavošana
Lai pagatavotu mērci, bļodiņā sajauc visas sastāvdaļas un atliek malā.
Dziļā pannā sakarsē 1 ēdamkaroti eļļas un ielej sakultas olas. Olām ļauj sacepties omletē, nemaisot to. Gatavo olu izņem no pannas un atliek malā.
Katliņā ar vārošu ūdeni ber olu nūdeles un vāra 3-4 minūtes, līdz tās sāk kļūt mīkstas.
Tikmēr vokpannā vai citā dziļā pannā uzkarsē atlikušo eļļu, pievieno smalki sakapātus ķiplokus, plānās šķēlītēs sagrieztus piparus, burkānus un pusi no lociņiem. Uz lielas uguns, nepārtraukti maisot, strauji apcep, tad pievieno strēmelēs sagrieztu kāpostu un apcepto gaļu. Cep vēl pāris minūtes.
Pannas saturam pievieno mērci un karsē. Kad virums sāk burbuļot, pannā liek nūdeles un visu samaisa. Ja nepieciešams, pielej klāt nedaudz ūdeni, kurā vārījušās nūdeles - mērce labāk pielips nūdelēm.
Omleti cieši satin rullītī un sagriež šaurās strēmelēs. Olas strēmeles un atlikušos lociņus pārkaisa nūdelēm un pasniedz galdā.
Lai labi garšo!