Foto: Vida Press
Cepti, ar kazas sieru pildīti šampinjoni, svaiga rukola un ķiploku mērce, ko papildina kraukšķīgi valrieksti un bekons. Īsta ziemas garša, tām reizēm, kad gribas apēst ko neikdienišķu.
20Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
800 gvidēji lieli brūnie šampinjoni olīveļļa pēc garšasjūras sāls un melnie pipari100 gsadrupināts kazas siers svaigs timiāns200 grukola300 gkūpināts bekons, sagriezts gabaliņos un apcepts50 ggrauzdēti un drupināti valrieksti grauzdēta maize MĒRCEI:2 smalki sakapātas ķiploka daiviņas2 TKSarkanvīna etiķis80 mlolīveļļa

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

2

Šampinjoniem izgriež kātiņus, cepurītes kārto cepamtraukā, pārslaka ar eļļu, sāli un pipariem. Sēņu cepurītēs pilda drupinātu kazas sieru, pievieno svaigu timiānu. Cep 7-10 minūtes.

3

Kamēr sēnes cepas, gatavo mērci. Nelielā trauciņā sajauc sarkanvīna etiķi ar kapātiem ķiplokiem, pamazām pievieno olīveļļu, visu maisot. Pievieno pēc garšas sāli un piparus.

4

Porciju šķīvjos liek rukolas lapas, kam pāri kārto ceptos šampinjonus. Pārkaisa ar ceptiem bekona gabaliņiem un valriekstiem, pārslaka mērci.

5

Pasniedz ar grauzdētu maizīti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!