All Over Press
Foto: Vida Press
Maigas ziedkāpostu rozetes krēmīgā siera mērcē, kuru papildina rīvmaizes drumstalas un ķirštomātu spirdzinošais skābumiņš - lieliska maltīte visai ģimenei.
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.ziedkāposts10 gab.ķirštomāti1 saujarīvmaize2 ĒKparmezāna siers, rīvēts melnie pipari, malti pēc garšassāls MĒRCEI:60 gsviests60 gmilti600 mlpiens1 gab.lauru lapa1 ĒKangļu sinepes pēc garšasmuskatrieksts, rīvēts saujalociņi150 gČederas siers, rīvēts

Pagatavošana

1

Ziedkāpostu sadala rozetēs. Ķirštomātiņus pārgriež uz pusēm. Lociņus sasmalcina.

2

Ziedkāpostus liek verdošā ūdenī un aptuveni 10 minūtes vāra, tad nokāš.

3

Gatavo mērci. Pannā izkausē sviestu, pievieno miltus un maisot apcep aptuveni minūti, tad pakāpeniski lej pienu, nepārtraukti maisot, līdz izveidojas krēmīga mērce.

4

Pievieno lauru lapu un maisot turpina sautēt aptuveni 5 minūtes, tad lauru lapu izņem, pievieno lociņus, muskatriekstu, sinepes, Čederas sieru un maisot sautē vēl 1-2 minūtes.

5

Sakarsē cepeškrāsni grila režīmā un uzsilda cepamo veidni.

6

Izņem veidni no krāsns, liek tajā ziedkāpostus, pārlej ar mērci, pārber ar tomātiem, rīvmaizi un parmezanu. Grilē krāsnī aptuveno 5 minūtes, līdz siers izkūst, izņem no krāsns, pārkaisa ar pipariem un pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!