Publicitātes foto
Šī gandrīz divus tūkstošus gadu senā tējas recepte nāk no Trīs karaļvalstu perioda Ķīnā, un tās pamatā ir Tao zaļā tēja.

"Zaļā tēja pati par sevi glabā ārkārtīgi daudz vērtīgu vielu un jau izsenis zināma kā tēja, kas spēcina organismu. Savukārt, apvienojot to ar citām augu valsts sastāvdaļām, tās efekts daudzkārt pastiprinās," portālam "Tasty.lv" stāsta "Apsara" tējas meistars Andris Purviņš, kurš recepti atvedis no ceļojuma pa tējas plantāciju laukiem Ķīnā.

4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 ĒKTao zaļā tēja1 ĒKrīsi3 ingvera saknes gabaliņi450 mlūdens

Pagatavošana

1

Rīsus noskalo aukstā ūdenī. Noskalotajiem rīsiem pievieno ingvera gabaliņus un Tao zaļo tēju, pievieno 1 ēdamkaroti auksta ūdens.

2

Visas sastāvdaļas samīca piestā, līdz izveidojas viendabīga masa.

3

Uzvāra ūdeni. Kad ūdens uzvārījies, tam pievieno pastu un maisa pulksteņa rādītāja virzienā 2-3 minūtes.

4

Tēju noņem no uguns un atstāj atdzesēties 1 minūti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!