Foto: Vida Press
Tomātu un sarkano biešu biezzupa ir ne tikai ļoti garšīga, tās košā un izteiksmīgā krāsa arī uzlabos garastāvokli. Protams, vislabāk zupa garšo, gatavota no pašu audzētiem tomātiem to sezonā, tomēr arī tagad, kad aiz loga ziema, to var pagatavot - izmantojot savā sulā konservētus tomātus. Izbaudi!
60Minūtes
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
15 mleļļa1 liels, smalki sagriezts sīpols2 sasmalcinātas ķiploka daiviņas600 gsasmalcināti svaigi vai konservēti tomāti400 grīvētas sarkanās bietes650 mlvistas buljons sula un rīvēta miziņa no 1 apelsīna15 mlmedus1 kanēļa standziņa1 TKVidusjūras garšvielu maisījums PIEDEVĀM:2 ĒKsmalki sakapāts svaigs koriandrs125 mlskābais krējums

Pagatavošana

1

Katliņā uzkarsē eļļu un sautē sīpolu un ķiplokus, līdz tie kļuvuši mīksti.

2

Pievieno pārējās zupas sastāvdaļas, visu uzvāra. Kad virums sāk burbuļot, uz lēnas uguns karsē 45 minūtes.

3

Izņem no katla kanēļa standziņu, un ar rokas blenderi zupu sablendē, līdz izveidojas viendabīga, krēmīga konsistence. Pievieno sāli un piparus pēc garšas.

4

Lai pagatavotu krēmu, skābo krējumu sablendē ar svaigo koriandru.

5

Zupu lej porciju šķīvjos un pievieno tai koriandra krējumu. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!