Sastāvdaļas
Pagatavošana
Kartupeļu šķēlītes vāra sālsūdenī aptuveni piecas minūtes. Nosusina, pusi kartupeļu kārto pannā un pārslaka ar pusi no nepieciešamās olīveļļas.
Verdošā ūdeni noblanšē brokoļus aptuveni vienu minūti. Izņem no ūdens, nosusina un atdzesē zem auksta ūdens strūklas.
Pannā izkausē sviestu, kurā pēc tam iemaisa miltus, līdz iegūta vienmērīga konsistence. Pakāpeniski pievieno pienu, konstanti maisot ar koka karoti, līdz mērce sabiezē. Tad pievieno garšvielas un iemaisa sinepju pulveri.
Mērcei turpat pannā pievieno brokoļus un gabaliņos sagrieztu heka fileju, pētersīļus, rīvētu citrona miziņu un sulu, kā arī garšvielas.
Visu apmaisa un liek cepamajā traukā virs kartupeļiem. Pa virsu izkārto atlikušās kartupeļu šķēlītes un apsmērē ar atlikušo olīveļļu un nedaudz garšvielām.
Cep iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī 190 grādos aptuveni pusstundu, līdz virskārta ir zeltaini brūna.