Sastāvdaļas
Pagatavošana
Sakarsē krāsni 190 grādus karstu.
Burkānus apviļā sasmalcinātajās koriandra sēklās un olīveļļā, liek cepamajā veidnē, pārklāj to ar foliju un cep 15 minūtes. Noņem foliju un turpina cept 15-25 minūtes, līdz burkāni kļuvuši viegli kraukšķīgi.
Katliņā ber zaļos zirnīšus, pievieno tiem 300 ml dārzeņu buljonu un vāra piecas minūtes. Nokāš no zirņiem buljonu un liec tos atpakaļ katliņā, pievienojot sviestu, riekstus un četras ēdamkarotes buljona. Ļauj visam izkarsēties, līdz zirņi ir mīksti, un tad ar stampu vai rokas blenderi pagatavo zirņu biezeni.
Gatavo salātus, samaisot sarīvētu ābolu ar plūškoku sīrupu un ābolu etiķi. Pievieno kvinoju un sarkano kāpostu.
Samaisa salātus, pievienojot olīveļļu.
Pasniedz ar apceptajiem burkāniem un zaļo zirnīšu biezeni.