Sastāvdaļas
Pagatavošana
Ieber kuskusu bļodā, pārlej ar karstu buljonu un apelsīna sulu. Apmaisa un ļauj kuskusam ievilkties vismaz piecas minūtes, līdz tas ir uzbriedis.
Sausā, sakarsētā pannā (var izmantot grilpannu) liek cepties halumi sieru. Apcep pāris minūtes no abām pusēm, līdz siers kļūst zeltaini brūns. Noņem no pannas un liek uz šķīvja atdzesēties.
Tikmēr sakarsē pannā olīveļļu un apcep sagrieztos sīpollokus un plānās šķēlēs sagrieztu fenheļa sakni.
Salātu maisījumu liek bļodā, pievieno rīvētu burkānu un, kad atdzisuši sīpolloki un fenhelis, pievieno arī tos.
Kuskusam pievieno granātābolu sēklas un lobītas pistācijas, visu rūpīgi samaisa. Lai garšu vēl vairāk bagātinātu, var pievienot kuskusam arī kaltētas dzērvenes un žāvētas aprikozes.
Pasniedz kuskusa salātus ar svaigajiem pavasara dārzeņiem un grilēto sieru. Ja vēlas, salātus var apslacīt ar olīveļļu.