tomātu mērce
Foto: Shutterstock
Tomātu mērce ir itāliešu virtuves pamatu pamats - bez tās neiztikt gan gatavojot picu, gan dažāda veida pastas. Šī vienkāršā recepte noderēs visiem, kuriem nācies vilties, nopērkot kārtējo masveida produkcijas "šedevru".
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 gab.konservēti tomāti, lielā bundža5 ĒKnesālīts sviests1 gab.sīpols, neliels pēc garšasJūras sāls

Pagatavošana

1

Katliņā liek konservētos tomātus ar sulu, sviestu un nozmizotu, uz pusēm sagrieztu sīpolu. Pievieno sāli pēc garšas.

2

Uzvārā, līdz šķidrums sāk burbuļot, tad samazina karstumu. Ar karoti viegli sadala tomātus gabaliņos un ik pa laikam apmaisa. Turpina sautēt aptuveni 45 minūtes. Izņem sīpolu.

Pasniedz ar svaigi vārītu pastu, izmanto picas pamatnei vai atdzesē un vismaz nedēļu var uzglabāt ledusskapī hermētiski aizvākojamā burciņā vai plastmasas kārbiņā

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!