Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms gatavo ceptos kartupeļus. Dziļā pannā vai fritēšanas katlā sakarsē eļļu 130-140 grādus karstu.
Izklāj uz šķīvja vai bļodā papīra salvetes, kur uzkrāties liekajai eļļai pēc kartupeļu cepšanas.
Liec kartupeļu stienīšus vārīties eļļā un ļauj tiem apcepties aptuveni 10 minūtes, līdz tie kļūst gaiši zeltaini. Liec kartupeļus uz salvetēm, lai notek liekās taukvielas un tie atdzistu.
Gatavo panējumu zivij. Vispirms bļodā iesijā miltus ar cepamo pulveri, visu rūpīgi samaisa. Pievieno miltiem kukurūzas putraimus, sāli un piparus un rūpīgi samaisa visas sastāvdaļas kopā.
Pamazām lej klāt alu un maisa masu, līdz tā izveidojas pankūku mīklai līdzīgā konsistencē. Neuztraucies, ja mīkla neizdodas viendabīgas konsistences, galvenais, lai visas sastāvdaļas ir sajaukušās.
Sakarsē eļļu zivs cepšanai 180-190 grādus karstu.
Ieber lēzenā šķīvī kviešu miltus ar sāli un pipariem. Ar papīra dvieli nosusina zivs fileju un apviļā to miltos ar garšvielām.
Atstāj uz mirkli zivi apžūt uz papīra salvetes. Apviļā zivs filejas panējumā un uzmanīgi liek tās cepties sakarsētajā eļļā. Cep aptuveni 4-5 minūtes no vienas puses, tad apgriež uz otru pusi, un cep vēl 2-4 minūtes, līdz zivs kļuvusi zeltaini brūna.
Pēc cepšanas var tās nolikt uz papīra salvetes atdzist un notecināt liekās taukvielas.
Pēc zivs cepšanas nepieciešams vēlreiz apcept kartupeļus, lai tie būtu pilnībā izcepti. Sakarsē eļļu pannā 180-190 grādus karstu un cep 4-5 minūtes, līdz tie kļuvuši zeltaini brūni un mīksti viducī.
Kartupeļus un zivi var ēst tāpat, bet var pasniegt arī ar zirnīšu biezeni.