Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pannā liek zaļos zirnīšus un smalki sakapāto šalotes sīpolu, un pārlej ar karstu dārzeņu buljonu.
Ļauj dārzeņiem vārīties aptuveni 4-5 minūtes, līdz zirņi kļuvuši mīksti. Visu pannas saturu pārlej citā traukā, pievieno sviestu, piparmētru, cukuru, skābo krējumu un sablenderē masu biezeņa konsistencē.
Noglabā biezeni traukā, kuram var uzlikt vāciņu, vai arī pārsedz katliņu ar dvieli, lai tas saglabājas silts, kamēr tiek gatavotas jūras ķemmītes.
Iesmērē grilpannu ar olīveļļu un apcep uz tās prošuto.
Ar papīra dvieli nosusini jūras ķemmītes, lai tās ir pilnīgi sausas. Apber tās ar sāli un svaigi maltiem melnajiem pipariem. Cep jūras ķemmītes 30 sekundes vai minūti no katras puses, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas.
Liec uz šķīvja zirņu biezeni, tam pa virsu izkārto grilēto prošuto un jūras ķemmītes. Izkaisi zirņu dīgstus, apslaki ar olīveļļu un balzamiko glazūru. Lai labi garšo!