Aija Geida
Kas gan var būt gardāks par "Žagariņiem"? Iepriecini sevi un citus, pagatavojot šos cepumus, un izbaudi kopā ar tēju vai kafiju. No norādītajiem daudzumiem iegūsi aptuveni 100 cepumus.
60Minūtes
7Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

180 gbiezpiens200 gskābs krējums320 gkviešu milti2 ĒKcukurs1.5 TKcepamais pulveris0.5 leļļa cepšanai pūdercukurs pārkaisīšanai

Pagatavošana

1

Biezpienu samaisa ar krējumu un cukuru, līdz veidojas viendabīga masa (graudainu biezpienu izmaļ gaļas mašīnā).

2

Pievieno izsijātus miltus un cepamo pulveri.

3

Mīca mīklu, līdz tā kļūst vijīga. Atkarībā no biezpiena mitruma miltu daudzums var nedaudz atšķirties.

4

Mīklu ietin pārtikas plēvē un atstāj uz pusstundu.

5

Pēc tam izrullē 3–4 mm biezu un sagriež 3 x 6 cm lielos rombiņos. Katram no tiem paralēli garākajai malai ar nazi veic aptuveni 2 cm iegriezumu. Vienu no romba galiem izvelk cauri iegriezuma vietai un mazliet pastiepj, līdz izveidojas žagariņa forma.

6

Vāra iepriekš sakarsētā eļļā zeltaini brūnus, noliek uz papīra virtuves dvieļa, lai notek liekā eļļa.

7

Kad cepumi atdzisuši, uzkaisa pūdercukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!