Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Tradicionāli čili con carne gatavo no maltās gaļas, taču nezinātāji pat nepateiks, ka šajā receptē no gaļas nav ne kripatiņas, jo tā aizstāta ar soju, tāpēc netrūkst ne sātīguma, ne arī tipiskā garšvielu pikantuma.
13Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 ĒKaugu eļļa1 smalki sakapāts sīpols200 gkubiņos sagriezts riekstu ķirbis300 gsoja2 TKčili pulveris2 smalki sakapātas ķiploka daivas puse zaļās, sarkanās un dzeltenās paprikas, sagrieztas mazos gabalos400 mldārzeņu buljons400 gsasmalcināti konservēti tomāti1 ĒKgalda etiķis1 TKcukurs200 ggargraudu rīsi400 gkonservētas baltās pupiņas

Pagatavošana

1

Dziļā pannā sakarsē eļļu un uz lēnas uguns apcep sīpolus kopā ar ķirbi pāris minūtes, līdz ķirbis kļuvis mīkstāks.

2

Pievieno sojas graudiņus, čili pulveri, ķiplokus un cep pāris minūtes, līdz soja ir uzbriedusi.

3

Pannas saturam pievieno papriku, buljonu, tomātus, etiķi un cukuru. Ļauj visam sautēties aptuveni 15 minūtes.

4

Liek rīsus 500 ml sālsūdenī un ļauj tiem vārīties vismaz 10 minūtes, līdz tie kļuvuši mīksti un ūdens ir iztvaikojis.

5

Pannas saturam pievieno zem ūdens noskalotas pupiņas un ļauj nedaudz pasautēties.

6

Pasniedz čili kopā ar rīsiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!