150Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
VISTAI:1.5 kgvista3 ĒKolīveļļa MARINĀDEI:1 ingvers (apmērsam 5 cm)2 ķiploka daiviņas2 ĒKgaišais muskovado cukurs1 TKčili piparu pulveris1 ĒKsaldais paprikas pulveris1 TKmaltas ķimenes pēc garšassāls
Pagatavošana
1
Nomizo un smalki sarīvē ingveru. Pēc tam lielā, platā bļodā kopā samaisa visas sausās marinādes sastāvdaļas, noliek malā.
2
Ņem vistu un noliek ar krūtīm uz leju, tad pārgriež gar mugurkaulu uz pusēm un izvērš to plakanu kā tauriņu. Apsmērē to no visām pusēm ar sauso marinādi, apklāj ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī vismaz uz stundu.
3
Liek sildīties cepeškrāsni uz 180 ºC. Izklāj cepamo pannu ar foliju, uz tās liek vistu ar krūtīm uz augšu, apslacina to ar olīveļļu un liek cepties uz 1 stundu, līdz iedurot nazi, tek dzidras gaļas sulas.
4
Kad vista gatava, to atstāj izslēgtā krāsnī uz 10 minūtēm, ļaujot "atpūsties" pirms pasniegšanas.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit