Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Brīnišķīga alternatīva zaļajiem salātiem. Šos salātus vari pasniegt gan ar gaļu, gan zivi, gan izmantot kā uzkodu starp ēdienreizēm. Salātiem vislabāk izmantot karija pastu, bet, ja tās nav, derēs arī sausā garšviela. Karijs ļoti labi sader ar nopietnajiem sarkanajiem kāpostiem, toties ābols salātiem piešķir tiem nepieciešamo saldskābo noti. Pārbaudi pēc garšas, vai nevēlies pievienot otru ābolu.
20Minūtes
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
SALĀTIEM:1 sarkanais kāposts150 gkonservēta kukurūza2 vidēji burkāni4 ĒKsmalki sagriezti sīpolloki4 ĒKkapāti pētersīļi1 ābols MĒRCEI:3 ĒKmajonēze3 ĒKbezpiedevu jogurts2 TKtikka masala karija pasta

Pagatavošana

1

Plāni sagriež vai saēvelē kāpostu (kacenu neizmanto).

2

Nomazgā, nomizo un plānās strēmelēs sagriež burkānus (ļoti ērti to darīt ar kartupeļu vai augļu mizojamo nazīti).

3

Smalki sagriež lokus un pētersīļus.

4

Sagatavo mērci: samaisa majonēzi ar jogurtu, pievieno kariju, labi izmaisa.

5

Nomizo ābolu, sagriež četrās daļās, izņem serdi un uz rupjās rīves sarīvē, liek jogurta mērcē.

6

Pievieno visus pārējos dārzeņus, neaizmirsot kukurūzu, un uzmanīgi izcilā ar divām karotēm.

7

Pārbauda sāls daudzumu. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!