Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liec karsēties cepeškrāsni uz 180 ºC. Pārgriez gareniski uz pusēm baklažānus, ar karoti izgreb iedobi pildījumam. Mīkstumu noglabā. Liek baklažānu laiviņas uz cepamās plāts, kas izklāta ar foliju. Apslacina tos ar vienu ēdamkaroti eļļas, uzber nedaudz sāls un piparu. Liek karstā cepeškrāsnī uz 10 minūtēm.
Tikmēr smalki sagriež izgrebto mīkstumu, spinātus, tomātus (ķirštomātus noglabā baklažānu rotāšanai), nelielos gabaliņos sagriež čorizo desu un uz rupjās rīves sarīvē sieru.
Sakarsē pannu ar atlikušo eļļu un apcep čorizo, apmēram 3 minūtes. Pievieno baklažāna mīkstumu un turpina cept vēl 2 minūtes. Pievieno spinātus un tomātus, turpina cept vēl kādu minūti vai divas. Noņem pannu no uguns.
Apceptajās baklažānu laiviņās pilda karsto pildījumu, vidū liek mazo ķirštomātiņu, virsmu apber ar siera skaidiņām. Liek uzpildītos baklažānus atpakaļ krāsnī un cep apmēram 8 minūtes, līdz siers izkusis.