Recepte netradicionāli tradicionālām Lieldienu brokastīm - vieglā pasha ar konservētiem ananasiem. Desertu iesaka veselīga uztura speciāliste Inga Pūce un Rimi Gardēži šefpavārs Normunds Baranovskis.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Traukā ieber želatīnu, pārlej ar 150 ml aukstas ananasu sulas (kurā bija ananasi) un noliek siltā vietā uz 10 minūtēm, lai želatīns uzbriest.
Uzsilda (bet nevāra) šķidrumu ūdens peldē, līdz želatīns ir izkusis, un ļauj nedaudz atdzist.
Bļodā sajauc biezpienu, abu citrusu sulas (1 ēdamkarote no katra citrusa) un smalki sarīvētas miziņas, cukuru, vaniļas cukuru un ananāsu gabaliņus.
Sakuļ olu baltumus stingrās putās un lēnām iemaisa biezpiena masā.
Pievieno ananasu sulu ar želatīnu un iemaisa.
Pilda masu formā un liek ledusskapī atdzesēties uz 2 stundām.
Īsi pirms pasniegšanas izņem no ledusskapja un dekorē ar augļiem un ogām.