Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 150 grādiem. Šokolādes un riekstu krēmu sasilda līdz istabas temperatūrai - tā to vieglāk varēs uzklāt uz kūkas.
Sakuļ olbaltumus vidēji stingrās putās, tad nepārtraucot putošanu, pakāpeniski iesijā pusi pūdercukura. Beigās masā iecilā atlikušo pūdercukuru, kakao pulveri un baltvīna etiķi.
Cepamo plāti izklāj ar cepampapīru, olbaltuma putas ar karoti liek uz plāts, izlīdzinot. Cep krāsns vidējā nodalījumā aptuveni 45 minūtes vai, līdz masa kļūst vidēji stingra. Izņem plāti no krāsns un nedaudz atdzesē.
Ņem cepamā papīra kvadrātu, kas nedaudz lielāks par izcepto bezē. Bagātīgi pārsijā ar pūdercukuru un liek uz tā bezē. Uzmanīgi noņem cepšanas laikā izmantoto cepampapīru.
Saldo krējumu sakuļ biezās putās.
Pārsmērē bezē ar šokolādes krēmu, pāri klāj putukrējumu un pārkaisa grauzdētās mandeles.
Uzmanīgi sarullē bezē, veidojot ruletes formu. Liek kūku uz servēšanas šķīvja un dekorē ar kausētu tumšo šokolādi.
Pirms pasniegšanas ruleti liek vēsumā uz pāris stundām, ļaujot krēmam iesūkties bezē.
Lai labi garšo!