Foto: DELFI
Kēksiņu formiņas var izmantot, lai no rīvētiem kartupeļiem izveidotu groziņus, kuros var izcept smalki sagrieztu bekona šķēli un vēršaci. Cept būtu ieteicams individuālās keramiskās formiņās, lai tās varētu ērti pasniegt.
30Minūtes
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
2 kartupeļi2 olas2 šķēleskūpināts bekons2 TKeļļa šķipsnasāls šķipsnamelnie pipari

Pagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC.

2

Ietauko kēksiņu formiņas, noliek malā. Notīra un uz rupjās rīves sarīvē kartupeļus. Sajauc ar sāli, pipariem un izklāj ar rīvētajiem kartupeļiem kēksiņu formiņas, veidojot groziņu. Apslaka nedaudz ar eļļu un liek karstā cepeškrāsnī 10 minūtes.

3

Tikmēr smalki sagriež bekonu. Kartupeļu groziņos ieber sagriezto bekonu un liek atpakaļ krāsnī cepties vēl 10 minūtes.

4

Visbeidzot groziņos iesit olas, katrā pa vienai, un liek cepties vēl apmēram 10 - 15 minūtes, līdz ola sarecējusi.

5

Pasniedz, uzber nedaudz sāli un piparus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!