30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 4
400 gņoki jeb gnocchi45 gsviests2 saspiestas ķiploka daiviņas250 gšķēlītēs sagrieztas sēnes (piemēram, šampinjoni)2 nelieli cukini10 gmilti250 mlpiens300 gdesiņas Parmezāns un svaigs baziliks pasniegšanai
Pagatavošana
1
Pannā izkausē sviestu, pievieno ķiplokus un sēnes. Sautē 3 minūtes un pievieno plānās ripiņās sagrieztus cukini. Sautē vēl 3 minūtes.
2
Iesijā pannā miltus un maisot pakāpeniski pievieno pienu. Uzkarsē un noņem pannu no uguns.
3
Uzkarsē nepiedegošo pannu, kurā liek cepties mazās ripiņās sagrieztas desiņas. Cep, līdz desiņas apbrūnējušas, tad samazina liesmu un karsē, līdz desiņas gatavas. Pievieno ceptās sēnes un cukini, pārkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas.
4
Ņokus uzvāra sālsūdenī, atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Ar putu karoti izsmeļ no ūdens un liek porciju šķīvjos.
5
Pāri lej sēņu un desiņu mērci, pārkaisa ar rīvētu Parmezānu un dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.
Lai labi garšo!
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit