Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Ņoki (gnocchi) ir klasisks itāliešu ēdiens, kuru var vienkārši pagatavot pats no vārītiem kartupeļiem, miltiem un olām. Bet, ja nav laika, var pirkt lielveikalos saldēto produktu vitrīnās atrodamos un pasniegt ar jebkuru mērci pēc izvēles. Šajā reizē piedāvājam pagatavot krēmīgu sēņu un desiņu mērci.
30Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 gņoki jeb gnocchi45 gsviests2 saspiestas ķiploka daiviņas250 gšķēlītēs sagrieztas sēnes (piemēram, šampinjoni)2 nelieli cukini10 gmilti250 mlpiens300 gdesiņas Parmezāns un svaigs baziliks pasniegšanai

Pagatavošana

1

Pannā izkausē sviestu, pievieno ķiplokus un sēnes. Sautē 3 minūtes un pievieno plānās ripiņās sagrieztus cukini. Sautē vēl 3 minūtes.

2

Iesijā pannā miltus un maisot pakāpeniski pievieno pienu. Uzkarsē un noņem pannu no uguns.

3

Uzkarsē nepiedegošo pannu, kurā liek cepties mazās ripiņās sagrieztas desiņas. Cep, līdz desiņas apbrūnējušas, tad samazina liesmu un karsē, līdz desiņas gatavas. Pievieno ceptās sēnes un cukini, pārkaisa ar sāli un pipariem pēc garšas.

4

Ņokus uzvāra sālsūdenī, atbilstoši norādījumiem uz iepakojuma. Ar putu karoti izsmeļ no ūdens un liek porciju šķīvjos.

5

Pāri lej sēņu un desiņu mērci, pārkaisa ar rīvētu Parmezānu un dekorē ar svaigām bazilika lapiņām.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!