Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liek sildīties cepeškrāsni uz 180ºC.
Katlā uzvāra sālsūdeni kartupeļiem. Tikmēr notīra kartupeļus un sagriež nelielos gabaliņos. Liek kartupeļus vārīties mīkstus un pievieno lauru lapu un piparus.
Tikmēr smalki sagriež dilles, noliek malā. Smalki sagriež sīpolu un šampinjonus.
Kad kartupeļi mīksti, tos nokāš (daļu ūdens pirms kāšanas iesmeļ krūzītē), samīca biezputrā, pievieno dilles, muskatriekstu un miltus. Labi izmaisa. Ja masa nepieciešama vijīgāka, izmanto kartupeļu ūdeni.
Karsē pannu ar eļļu un apcep sīpolus, līdz tie caurspīdīgi. Pievieno šampinjonus un cep apmēram minūti vai divas, līdz sēnes sāk apbrūnēt. Pēc garšas pievieno sāli.
Kēksiņu formiņas ietauko, tajās liek kartupeļu biezputru, veidojot nelielu groziņu. Iedobē liek karoti apceptās sēnes, bet pa virsu atkal liek kartupeļu kārtu. Pa virsu uzliek piciņu sviesta. Ja vēlies, pa virsu papildus vari uzlikt sagrieztas bekona stērbelītes.
Sapildītās kēksiņu formiņas liek karstā cepeškrāsnī un cep apmēram 15 - 20 minūtes, līdz biezputra zeltaina. Pasniedzot grezno ar zaļumiem.