Receptē dotais citronu daudzums ir piemērots vienai litra burkai.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Nomazgā citronus un noslauka sausus. Nogriež nost abus galus. Noliek citronu vertikāli un griež četrās daļās.
Ja vēlas tos sālīt veselus, tad iegriež tā, lai apakšējā galā citrons paliktu joprojām kopā, atstājot nepārgrieztu apmēram 1 centimetru. Paver citronu un iegriezumā ieber sāli (pusi ēdamkarotes). Sagatavo visus citronus, katram izmantojot pusi ēdamkarotes. Liek citronus burkā, ar stampiņu cieši saspiež un uzber pa virsu vēl vienu ēdamkaroti sāls. Citronus piespiež, lai sāk izdalīties sulas.
Ja citronus sagriež daivās, tad tos būs vieglāk sapakot burkā. Izmantojot šo sālīšanas paņēmienu, burkas apakšā ieber pusi ēdamkarotes sāls, pa virsu uzliek 4 daivas un atkal uzber pusi ēdamkarotes sāls, tā turpina, līdz visi citroni cieši iepakoti burkā. Beigās pa virsu uzber vienu ēdamkaroti sāls.
Abos variantos ar stampiņu saspiež citronus, lai izdalās sula. Sulai ir jābūt tik daudz, lai tā nosegtu citronus. Ja sula ir par maz, tad tā jāpapildina, izspiežot kādu papildus citronu.
Cieši noslēdz burku un liek to vēsā vietā vismaz uz vienu nedēļu. Ik pa laikam burka jāsakrata, lai sāls maisās ar sulu. Pēc nedēļas burku pārliek ledusskapī. Kad mizas kļūst it kā caurspīdīgas, citroni ir gatavi lietošanai.
Pirms lietošanas citronu noskalo aukstā ūdenī, lai atbrīvotos no liekā sāls daudzuma. Mizas atbrīvo no mīkstuma un sagriež vai sablenderē, izmanto atbilstoši iecerētajai receptei.