Sastāvdaļas
Pagatavošana
Akniņām izgriež plēksnes un taukumus, ja tādi ir, sagriež kumosa izmēra gabaliņos. Pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem pēc garšas.
Maizes šķēles sagriež aptuveni 1x1x1 cm kubiņos.
Pannā uz vidējas liesmas sakarsē 2 ēdamkarotes sviesta. Liek kausētajā sviestā sagriezto maizi, samaisa, lai sviests kārtīgi noklātu maizes kubiņus pilnībā. Pāris minūtes grauzdē, līdz maize kļuvusi kraukšķīga un zeltaina.
Gatavos grauzdiņus izņem no pannas un liek uz papīra dvieļa, ļaujot notecēt liekajām taukvielām. Grauzdiņus uzglabā siltumā, līdz salātu pasniegšanai.
Karstā pannā liek kumosa izmēra gabaliņos sagrieztu bekonu un cep, līdz tas kļuvis kraukšķīgs. Bekonu atliek malā un uzglabā siltumā, līdz salātu pasniegšanai.
Atlikušo sviestu izkausē pannā un liek cepties akniņas. Cep no abām pusēm, līdz tās gatavas - aknu viducītim jābūt viegli rozā. Pannu noņem no plīts.
Nelielā bļodiņā vai krūzē sajauc visas mērces sastāvdaļas, pievieno sāli un piparus pēc garšas.
Nomazgātas un nosusinātas salātu lapas liek porciju šķīvjos, pāri kārto ceptās cāļa aknas, bekonu un grauzdiņus. Pārlej ar mērci.
Salātus pasniedz vēl siltus.
Lai labi garšo!