Šos salātus visizdevīgāk gatavot nākamajā dienā pēc steika ballītes, izmantojot liellopa gaļas pārpalikumus. Lai gan gaļu var arī speciāli cept par godu šiem gardajiem salātiem, jo tos var pasniegt gan ar aukstu gaļu, gan siltu. Grauzdiņiem būs nepieciešama sēņu pastēte, kuras recepti var izlasīt šeit.
Sastāvdaļas
Pagatavošana
Liek karsēties cepeškrāsni uz 175ºC. Plāni sagriež čabatas maizi šķēlēs, un tās liek karstā cepeškrāsnī grauzdēties, apmēram 5 minūtes.
Tikmēr daļu Parmezāna siera smalki sarīvē, daļu ēvelē plānās skaidās.
Maizi izņem no krāsns un apsmērē ar sēņu pastēti, apkaisa ar smalki rīvēto sieru, liek atpakaļ cepeškrāsnī un grauzdē, līdz grauzdiņi zeltaini un kraukšķīgi.
Uz liela šķīvja kārto salātus. Sēņu grauzdiņus salauž neregulāros gabalos un liek uz šķīvja. Liellopa gaļu sagriež smalkās stērbelītēs, kārto pāri grauzdiņiem, pievieno salātus, avotkreses. Liellopa filejas cepšanai vari izmantot, piemēram, šo recepti.
Sajauc visas mērces sastāvdaļas un lej virs salātiem, nemaisa. Pa virsu uzkaisa Parmezāna skaidiņas, pasniedz.