Ierasta kombinācija vistas cepetim ir sinepju un medus marināde, piedāvājam izmēģināt citu salduma avotu, proti, - kļavu sīrupu, kas sajaukts ar Dižonas sinepēm. Garšīgi!
100Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 vidēja izmēra vista (1,5 - 1,7 kg)1 apelsīns3 ĒKkļavu sīrups3 ĒKDižonas sinepes pēc garšassāls un svaigi malti melnie pipari

Pagatavošana

1

Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem.

2

Apelsīnu pārgriež uz pusēm, izspiež sulu. Augļa pusītes liek vistas vēderā.

3

Putnu liek atbilstoša izmēra cepamtraukā. Sinepes sajauc ar kļavu sīrupu, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Iegūto mērci ar kulinārijas otu pārziež vistai.

4

Padoms: kļavu sīrupu var aizstāt arī ar šķidru medu, iesala ekstraktu vai cukura sīrupu.

5

Liek cepeti krāsnī un cep, līdz gatavs, atkarībā no putna izmēra - pusotru, divas stundas.

6

Gatavo cepeti izņem no trauka, cepeša sulai pievieno svaigi spiesto apelsīna sulu un uzkarsē, gatavojot garšīgu mērcīti. Ja nepieciešams, mērci iebiezina, izmantojot kartupeļu cieti vai kviešu miltus.

7

Pasniedz ar svaigiem salātiem un rīsiem. Izcila piedeva šim cepetim būs krāsnī cepts sviesta ķirbis ar ķiplokiem un salviju, izmēģini!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!