Sastāvdaļas
Pagatavošana
Uzkarsē krāsni līdz 200 grādiem.
Apelsīnu pārgriež uz pusēm, izspiež sulu. Augļa pusītes liek vistas vēderā.
Putnu liek atbilstoša izmēra cepamtraukā. Sinepes sajauc ar kļavu sīrupu, pievieno sāli un piparus pēc garšas. Iegūto mērci ar kulinārijas otu pārziež vistai.
Padoms: kļavu sīrupu var aizstāt arī ar šķidru medu, iesala ekstraktu vai cukura sīrupu.
Liek cepeti krāsnī un cep, līdz gatavs, atkarībā no putna izmēra - pusotru, divas stundas.
Gatavo cepeti izņem no trauka, cepeša sulai pievieno svaigi spiesto apelsīna sulu un uzkarsē, gatavojot garšīgu mērcīti. Ja nepieciešams, mērci iebiezina, izmantojot kartupeļu cieti vai kviešu miltus.
Pasniedz ar svaigiem salātiem un rīsiem. Izcila piedeva šim cepetim būs krāsnī cepts sviesta ķirbis ar ķiplokiem un salviju, izmēģini!