45Minūtes
12Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
Porcijas: 2
8 nelieli jaunie kartupeļi100 gzaļie zirnīši50 gskābenes2 olas MĒRCEI:100 mlbezpiedevu jogurts1 ĒKpirmā spieduma olīveļla1 ĒKcitrona sula0.5 TKDižonas sinepes pēc garšassāls1 neliels Šalotes sīpols1 ĒKkapāti maurloki
Pagatavošana
1
Nomazgā kartupeļus un liek verdošā sālsūdenī ar visām mizām. Kad kartupeļi mīksti, tos nokāš un mirkli skalo aukstā ūdenī. Ļauj kartupeļiem atdzist, tad nomizo un sagriež ripās.
2
Tvaicējamā katlā apmēram 5 minūtes tvaicē zaļos zirnīšus, līdz tie ir mīksti. Novāra cieti vārītas olas.
3
Noplūc skābeņu lapiņām kātus, rūpīgi noskalo. Smalki sakapā sīpolus, maurlociņus, noliek malā. Sajauc kopā mērces sastāvdaļas, pievieno sīpolus un maurlokus.
4
Kartupeļus liek lielā bļodā, piejauc zirnīšus un pārlej ar mērci. Iecilā skābeņu lapas. Pasniedz ar cieti vārītu olu.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit