Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms nepieciešams katliņā izkausēt medu, lai tas būtu šķidrs un staipīgs. Tad pievieno cukuru, kārtīgi iemaisi to un ļauj tam izkust. Noņem katliņu no uguns, maisot nedaudz atdzesē masu un tad pa vienai iesit olas. Olas vienmērīgi jāiemaisa medus un cukura masā.
Pēc tam pamazām pievieno miltus, sodu, un kārtīgi samaisi, lai masa kļūst viendabīga.
Sakarsē krāsni 200 grādus karstu. Sagatavo 5-6 cepamā papīra plāksnes, uz kurām tiks veidotas kūkas kārtas. No šī daudzuma iznāk aptuveni 5-6 kārtas. Ar slapju karoti ņem mīklu un veido apļa formu uz cepamā papīra (ar sausu karoti to nebūs viegli paveikt). Vislabāk iepriekš iezīmēt apaļu formu, lai mīklu būtu vieglāk izsmērēt, bet arī tad, ja tās nebūs vienādos izmēros, kūka izskatīsies ļoti mākslinieciska. Katru kūkas kārtu cep iepriekš sakarsētā krāsnī aptuveni 8-10 minūtes, līdz tā kļuvusi viegli brūna. Interesanti, ka pati mīkla no sākuma būs gaiša, bet izcepoties tā kļūst brūna. Atdzesē kūkas kārtas.
Bļodiņā sajauc skābo krējumu ar vaniļas cukuru un cukuru. Nepārspīlē ar cukura pievienošanu, jo mīkla ir salda un skābajam krējumam cukurs nepieciešams vien pavisam nedaudz.
Atsevišķā bļodiņā liec plānās kārtās sagrieztas zemenes un pārlej tās ar laima sulu un pāris tējkarotēm cukuru. Atstāj tās iemarinēties.
Uz kūkas šķīvja liec pirmo izcepto mīklas kārtu, pārlej to ar skābo krējumu un izkārto pa virsu zemenes. Turpini tādā pat secībā likt mīklas kārtas ar pildījumu. Pēdējo kūkas kārtu atstāj bez krēma un zemenēm.
Ūdens peldē izkausē šokolādi, pievieno saldo krējumu un iemaisi to, lai masa izveidojas kā spīdīga glazūra. Beigās pievieno konjaku un iemaisi arī to.
Ar šokolādes glazūru pārlej pēdējo kūkas kārtu un ļauj glazūrai tecēt pār malām.
Atstāj kūku uz nakti ledusskapī, tad tā būs kārtīgi ievilkusies.
Lai labi garšo!