Sastāvdaļas
Pagatavošana
Cukuru uzkarsē katliņā uz lēnas uguns, pievienojot tam divas ēdamkarotes ūdens. Ūdens daudzumu var palielināt par pāris ēdamkarotēm, lai cukura masa labāk izkustu.
Cukuram ļauj tik tikko sākt vārīties, kamēr cukurs kūst, pēc tam palielinot liesmu un ļaujot cukuram burbuļot, līdz tas ieguvis dzintaram līdzīgu krāsu.
Katliņu ik pa laikam pagāž te uz vienu, te uz otru pusi, lai cukurs iegūtu viendabīgu krāsu.
Masai pievieno raupji sasmalcinātu riekstu miksli, un ļauj gatavoties vēl aptuveni minūti, regulāri apmaisot. Noslēgumā pievieno sāli.
Pēc tam, kad saldā masa gatava, lej to cepamajā formā un atstāj to sastingt.
Kad pralinē sastindzis, to viegli sasit ar nazi vai kādu citu virtuves instrumentu, lai tas sadalītos nelielos gabaliņos.
Lai labi garšo!