kafija ar čili
Foto: Shutterstock
Meksikāņu stilā gatavotai kafijai tiek pievienots ne tikai čili, bet arī cukurs, kakao un kanēlis, to aromatizē ar rumu, pasniedz ar saldo krējumu un beigās grezno ar tumšās šokolādes skaidiņām. Kafija tiek ilgi vārīta, līdz čili ir atdevis savu asumu. Šāda kafija Meksikā uz karstas plīts stāv pat 3 - 4 stundas, līdz tā ir izdzerta.
45Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 ĒKmalta kafija50 gkakao1 lūdens150 mltumšais rums4 TKcukurs0.5 TKkanēlis1 čili150 mlsaldais krējums2 ĒKrīvēta tumšā šokolāde

Pagatavošana

1

Uzvāra ūdeni un aplej malto kafiju, ļauj kafijai mirkli ievilkties. Tikmēr pārgriež uz pusēm čili piparu, sēklas atstāj.

2

Katliņā ber kakao pulveri un aplej ar dažām karotēm melnās kafijas, samaisa, līdz veidojas gluda pasta. Pēc tam pielej atlikušo kafiju, pievieno rumu, cukuru, kanēli un čili.

3

Katliņu nosedz ar vāku, liek uz lēnas uguns un vāra, apmēram pusstundu, līdz kafijai ir izteikts čili asums. Pasniedzot kafiju lej krūzītē, pa virsu liek viegli putotu saldo krējumu, apkaisa ar šokolādes skaidiņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!