Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Burvīgi siltie salāti ar cukīni un baklažāniem, kas fantastiski garšo kopā ar bezpiedevu jogurta mērci. Kraukšķīgumu maltītei piešķirs lazdu rieksti. Pats jaukākais – šo maltīti vari baudīt gan siltu, gan aukstu.
15Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
1 baklažāns2 gari cukīni lazdu riekstu eļļa30 glazdu rieksti timiāna zariņi PASNIEGŠANAI: bezpiedevu jogurts rīvēta laima miziņa

Pagatavošana

1

Baklažānus un cukīni sagriež vidēji biezās, garās šķēlītēs, nazi novietojot nedaudz ieslīpi. Dārzeņus apslaksta aptuveni ar divām ēdamkarotēm lazdu riekstu eļļas.

2

Visu liek uz karstas pannas un apbrūnina tā, lai dārzeņu šķēlītes kļūtu viegli brūnas. Kad tas izdarīts, dārzeņus servē uz šķīvjiem.

3

Pēc tam pagatavo lazdu riekstu garnējuma mērci, pannā saberot rupji sasmalcinātus lazdu riekstus, aptuveni ēdamkaroti līdz divas ēdamkarotes lazdu riekstu eļļas un dažus timiāna zariņus.

4

Mērci uzkarsē un ar karoti lej pa virsu apceptajiem baklažāniem un cukīni.

Pasniedz kopā ar bezpiedevu jogurtu, kuram pievienota sarīvēta laima miziņa. Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!