Cukurs, ceriņi, burciņa, sīrupa gatavošana
Foto: Shutterstock
Šis būs gards un salds papildinājums ne tikai kafijai vai tējas krūzei, bet kādai kūkai, pankūkām, brokastu vafelēm vai vasarīgiem kokteiļiem. Izmēģini ko jaunu un, kas to lai zina, varbūt šī kļūs par tavu slepeno sastāvdaļu, kuru tā vien gribēsies paturēt noslēpumā.
15Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 glāzecukurs1 glāzeūdens1.5 glāzeceriņu ziedi violetā pārtikas krāsviela vai dažas mellenes

Pagatavošana

1

No sastāvdaļām sanāks aptuveni viena burciņa sīrupa. Ceriņu ziedus noņem no kātiņiem, kārtīgi noskalo un nosusina.

2

Nelielā katliņā lej ūdeni, kuram pievieno cukuru un ceriņu ziedus. Visu silda uz lēnas uguns.

3

Kad sīrupa masa sāk vārīties, liesmu pagriež pavisam nelielu un vāra aptuveni 10 minūtes, līdz sīrups sāk sabiezēt un cukurs izkūst.

4

Lai piešķirtu sīrupam skaistu, violetu nokrāsu, klāt pievieno dažus pilienus violetās pārtikas krāsvielas. Bet, ja gribas ko dabīgāku, uz nelielo sīrupa daudzumu samīca un katliņā iemaisa aptuveni piecas sešas mellenes.

5

Kad sīrups gatavs, to izkāš caur sietu, lai atbrīvotos no novārītajiem ceriņu ziediem.

6

Gatavo sīrupu lej stikla burciņā vai pudelē, kuru cieši noslēdz. Ļauj sīrupam atdzist vēsā un tumšā vietā.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!