āboli, rieksti, deserts, cukurs
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Saldākam vakaram pagatavo gardus brūnajā cukurā un sviestā karamelizētus ābolus, kuri pildīti ar valriekstiem. Viss, kas jāizdara – veselos ābolos jāizgrebj viducis, jāsapilda ar sastāvdaļām un jāizcep. Baudi kopā ar tasi smaržīgas tējas.
60Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 āboli12 dateles4 ĒKvalrieksti4 ĒKmuskovado cukurs sviests

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādu atzīmei.

2

Ābolus nomazgā un izgrebj to vidus tā, lai tiem vairs nebūtu kātiņš un serde. Tos liek uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru.

3

Katrā ābolā ieliek trīs dateles un ēdamkaroti raupji sasmalcinātus valriekstus. Pa virsu liek ēdamkaroti brūnā Muskovado cukura, kā arī lielu sviesta kubiņu.

4

Liek cepeškrāsnī un gatavo aptuveni 45 līdz 55 minūtes, un cep līdz āboli kļuvuši mīksti, un to miziņa ieplaisājusi.

5

Pasniedz uz siltiem šķīvjiem, pa virsu lejot izkusušo sviestu. No cepšanas palikušo sviestu vēlreiz uzkarsējot pannā iegūsi gardu mērci.

6

Ēd kopā ar putukrējumu vai saldējumu. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!