olas, mafins, omlete
Foto: Shutterstock
Atraktīvs veids, kā baudīt brokastu omleti – izcep to mafinu pannā! Sakul olas, pievieno papriku, tomātus, šampinjonus un zaļumus, un lej individuālās porcijās. Ar 12 omletes gabaliņiem pietiks, lai pabarotu visu ģimeni.
20Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

8 olas1 ĒKolīveļļa1 liela paprika1 tomāts1 sīpols pāris šampinjoni saujasvaigi spināti lociņi sāls pipari

Pagatavošana

1

Cepeškrāsni uzsilda līdz 180 grādiem. Sagatavo mafinu pannu, kuru iesmērē ar olīveļļu.

2

Vispirms sakapā papriku, tomātu, šampinjonus, sasmalcina spinātus, sīpolu un lociņus. Visu liek lielā bļodā.

3

Citā traukā sakuļ nepieciešamās olas. Pēc vēlēšanās pievieno tām sāli un cukuru. Ja omleti gribas nedaudz gaisīgāku, olām pielej klāt nedaudz piena.

4

Sasmalcinātos dārzeņus un zaļumus liek sakultajās olās un kārtīgi samaisa.

5

Omleti lej mafinu pannas nodalījumos un ar karotes palīdzību sadala dārzeņus un garšaugus vienlīdzīgi starp porcijām, lai katram omletes mafinam nekas nepietrūktu.

6

Cep cepeškrāsnī aptuveni 15 minūtes. Kad omletes gatavas, pannai atļauj atdzist dažas minūtes, pirms porcijas ņem laukā. Pasniedz kopā ar krējuma vai majonēzes mērci.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!