150Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
750 gzemenes250 grabarberi330 gievārījuma cukurs 1:330 piparmētras lapiņas
Pagatavošana
1
Rabarberus nomizo un sagriež plānās ripiņās. Zemenes noskalo, ja nepieciešams, notīra kauslapas, sagriež gabalos un blenderī sakuļ. Katlā liek zemenes un rabarberus, apber ar cukuru, izmaisa un atstāj 2 stundas suloties.
2
Kamēr zemenes un rabarberi sulojas, smalki sagriež tīras piparmētras lapiņas. Katlu liek uz vidējas uguns un apmaisot uzvāra. Uz lēnas uguns vāra 5 minūtes. Pievieno piparmētras, izmaisa.
3
Karstu ievārījumu pilda tīrās, izkarsētās burkās un tūlīt aizvāko. Pēc kāda laika burciņas sakrata, lai ievārījums samaisītos vienmērīgi.
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit