jūras ķemmītes, zemenes, laims, zirnīši
Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Saldās zemenes un izcili gardās jūras velšu karalienes jūras ķemmītes satiekas vienā šķīvī. Spirgtumu eksotiskajai, bet tajā pašā laikā vienkāršajai maltītei piešķirs patīkami skābais laims.
20Minūtes
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
30 gsviests0.5 laima miziņa un sula0.5 laims daiviņās1 TKolīveļļa sāls melnie pipari10 jūras ķemmītes6 zemenes zaļo zirnīšu pākstis vai sviesta pupiņas

Pagatavošana

1

Ņem sviestu, kas noturēts istabas temperatūrā un samaisa to kopā ar sarīvētu laima miziņu. Aromatizēto sviestu liek uz cepamā papīra vai folijas, ievīsta un liek ledusskapī atdzist.

2

Uzkarsē pannu līdz tā ir ļoti karsa un lej tajā eļļu. Tīrās jūras ķemmītes apkaisa ar nedaudz sāls un svaigi maltiem melnajiem pipariem, un liek uz karstās pannas cepties. Ķemmītes cep aptuveni divas minūtes no katras puses, ar lāpstiņu viegli piespiežot pie pannas, lai tās skaisti apbrūnētu.

3

Kad jūras ķemmītes gatavas, tās liek uz siltiem šķīvjiem.

4

Karstajā pannā liek uz pusēm sagrieztas zemenes un cep aptuveni minūti, viegli apbrūninot no katras puses.

5

Gatavās zemenes liek uz šķīvja blakus jūras ķemmītēm. Zemenes apkaisa ar pipariem, bet jūras ķemmītēm uzliek ar laima miziņu aromatizēto sviestu. Servējot pievieno laima daiviņas.

Pēc vēlmes, maltītei pievieno vārītas zaļo zirnīšu pākstis vai sviesta pupiņas. Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!