Lindasvirtuve.lv
Tik vienkāršs un ātri pagatavojams ēdiens, ar ko palutināt sevi un savējos - māju piepildīs patīkama tikko ceptas maizītes smarža. Sviests šajā receptē ir karalis, jo visparastākajam baltmaizes klaipiņam piešķir raksturu un izsmalcināti bagātīgu garšu. Recepti piedāvā bloga "Lindasvirtuve.lv" autore Linda Tellgrena.

Gatavošana:

20Minūtes
5Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
100 g"Trikāta" sviests istabas temperatūrā3 nomizotas un sasmalcinātas ķiploka daiviņas1 saujazaļumi - dilles, pētersīļi, estragons, baziliks, raudene0.5 TKjūras sāls svaiga garā vai 2 mazākas baltmaizes bagetes

Pagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem. Pagatavo garšaugu sviestu, sablendējot kopā sviestu, ķiploku, zaļumus un sāli. Blendē, kamēr iegūta pēc iespējas viendabīgāka masa (pāris minūtes).

2

Baltmaizes bageti griež šķēlēs, pie pamatnes katru šķēlīti atstāj līdz galam nesagrieztu - tā, lai klaipiņš apakšā turētos kopā. Ņem nazi un starp šķēlītēm smērē pagatavoto sviestu.

3

Maizīti liec uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepampapīru, un cep 10 minūtes.

4

Pasniedz siltu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!