Sastāvdaļas
Pagatavošana
Vispirms sagatavo četras cepamā papīra sloksnes, uz kurām uzzīmē aptuveni 20 centimetru diametrā lielus apļus. Tas atvieglos bezē biskvīta formu vienādību.
Cepeškrāsni uzsilda līdz 150 grādiem.
Apgrauzdētus un raupji sasmalcinātus lazdu riekstus liek virtuves kombainā un saberž vēl smalkāk. Pirms tam gan divas ēdamkarotes ar riekstiem atliek, jo tie būs nepieciešami kūkas garnēšanai.
Olu baltumus saputo ar mikseri stingrās putās. Pēc tam olu baltumos pa nelielām porcijām iemaisa pūdercukuru.
Kad tas izdarīts, olbaltumu masā veikli iemaisa kukurūzas miltus un vīnakmens cepamo pulveri. Vīnakmens brīnumu vari aizstāt arī ar parasto cepamo pulveri, kas sajaukts kopā ar citronu sulu.
Pēc tam olbaltumu masā iecilā sasmalcinātos lazdu riekstus un apmaisi.
Masu sadali starp četriem apļiem, kurus iepriekš uzzīmēji uz cepamā papīra, kas izklāti uz cepešpannām.
Uz vienas no bezē kārtām uzkaisi atliktos lazdu riekstus – tā būs tavas kūkas virsējā kārta.
Bezē kūkas kārtas cep cepeškrāsnī aptuveni 45 minūtes līdz vienu stundu. Kad tās no ārpuses ir viegli kraukšķīgas, izslēdz cepeškrāsni, bet bezē atstāj atdzist cepeškrāsnī.
Kamēr bezē dziest, gatavo kūkas pildījumu. Saldo krējumu saputo līdz putukrējuma konsistencei un pievieno pūdercukuru, pēc tam vēl neilgu brīdi putukrējumu sakuļot. Tas nepieciešams, lai putukrējums būtu stingrāks.
Zemenes notīra un sagriež lielos gabaliņos. Pusi no zemenēm sajauc kopā ar ķiršu brendiju un iecilā putukrējumā. Putukrējumā iecilā arī pārējās zemenes.
Putukrējuma un zemeņu masu smērē uz trim bezē kūkas kārtām, bet ceturto, kurai pa virsu uzkaisīti lazdu rieksti, liek pašā augšā.
Kad gatava, ieliec ledusskapī sastingt, bet pēc tam pasniedz kopā ar kādu vasarīgu kokteili.
Labu apetīti!