Sastāvdaļas
Pagatavošana
Pankūku mīklas pagatavošanai būs nepieciešamas divas bļodas – viena lielāka, otra mazāka.
Mazākajā no bļodām liek sausās mīklas sastāvdaļas – miltus, cepamo pulveri, dzeramo sodu, sāli un apgrauzdētās magoņu sēkliņas.
Otrā, lielākajā bļodā, sajauc cukuru, pierīvē greipfrūta miziņu, divas ēdamkarotes greipfrūta sulu, olas, vaniļas ekstraktu, izkausētu sviestu (to veikli vari izdarīt mikroviļņu krāsnī) un paniņas.
Svarīgi – paniņas šoreiz neaizstāj ar kefīru! Tās pankūkām piešķir īpašu gaisīgumu.
Lielajā bļodā, kur samaisītas mitrās mīklas sastāvdaļas, divos piegājienos ber klāt miltu masu. Tas nepieciešams, lai rūpīgi visu samaisītu un mīklā neveidotos miltu kunkulīši.
Mīklu samaisa un noliek atpūsties aptuveni septiņas minūtes, lai tā nedaudz sabiezētu. Tikmēr sagatavo greipfrūtu un zemenes pankūku garnēšanai.
Greipfrūtu nomizo un noņem no tā daiviņām arī iekšējo miziņu. Saplēš nelielos gabaliņos. Zemenes nomazgā, noņem lapiņas un pārgriež uz pusēm.
Pēc tam cep pankūkas. Pannu iepriekš uzsilda uz vidējas uguns un pavisam nedaudz ietauko. Šīs pankūkas cep uz vidēji karstas pannas, lai nesadegtu.
Uz pannas lej 3/4 pilnu zupas kausiņu ar mīklu. Cep, līdz tās ir brūnas – no vienas puses trīs līdz četras minūtes, bet otras puses vien divas minūtes. Procesu atkārto, līdz mīkla beigusies.
Servē uz šķīvjiem, katram ēdājam pa trim četrām pankūkām tornītī, pa virsu berot greipfrūta gabaliņus un zemeņu pusītes. Garnē ar pūdercukuru, kuru uzsijā ar virtuves sietiņu. Lai labi garšo!