Sastāvdaļas
Pagatavošana
Bekona šķēlītes katru sagriež trīs daļās, tā, lai kopā būtu deviņi bekona kubiņi. Bekonu apcep pannā, līdz tas ir kraukšķīgs un noliek malā.
Pēc tam gatavo jūras ķemmītes – tās iesmērē ar olīveļļu un apber ar garšvielām. Liek labi uzkarsētā pannā aptuveni divas minūtes no katras puses, līdz tās ir zeltainas.
Kad tas izdarīts, jūras ķemmītes noliek malā un pieskata, lai tās neatdzistu. Tikmēr, pannā lej baltvīnu un šerija etiķi, un pāris minūtes uzkarsē, līdz sastāvdaļas burbuļo. Ņem nost no plīts un iemaisa šķidrumā atlikušo ēdamkaroti olīveļļas, sinepes un sakapātos lociņus.
Bekonu un ceptās jūras ķemmītes sadala starp diviem pusdienu šķīvjiem, pārkaisa ar rukolu, apber ar dīgstiem un ar karoti uzklāj silto vīna mērci.
Pasniedz kopā ar vārītiem zaļajiem zirnīšiem, kas samīcīti biezenī.
Lai labi garšo!