Karsti? Atvēsinies ar mājās gatavotu upeņu sorbetu, ko iesaka bloga "Maltite.lv" autore Inese Rozentāle.

"Es sorbetu pasniedzu ar visām apelsīna miziņām, taču, ja vēlies, lai tas ir viendabīgāks, pirms sasaldēšanas sablendēto masu labāk izlaid caur sietiņu," iesaka Inese.

1470Minūtes
4Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

600 gupenes (bez kātiņiem un lapām)140 gcukurs1 apelsīns2 ĒKūdens

Pagatavošana

1

Upenes attīra un ieliek katliņā. Turpat arī pierīvē apelsīna miziņu, bet ne visu, un piespiež visa apelsīna sulu.

2

Pievieno pāris karotes ūdens un cukura. Visu uzkarsē un uzvāra līdz pirmajam burbulim.

3

Tad masu sablendē, atdzesē ledusskapī un sakuļ – ar roku vai mikseri.

4

Lai gardā masa ātrāk pārvērstos par sorbetu, to pilda lēzenā traukā un liek saldētavā, ik pa 30 minūtēm apmaisot, lai sorbets ir viendabīgāks.

Saldētavā vēlams to atstāt uz visu nakti.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!