7Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
2 rupjmaizes kukuļi (apmēram 1,5 kg)500 gšķidrs medus12 lverdošs ūdens2 paciņas svaigais raugs1.5 kgcukurs3 citroni1 piparmētras zariņš
Pagatavošana
1
Liec raugu mazā bļodiņā, sastampā to kopā ar ēdamkaroti cukuru un ēdamkaroti ūdeni, lai tas "atdzīvojas" un sāk putot.
2
Sagriež maizi šķēlēs, izkārto uz cepamās plāts un liek grauzdēties cepeškrāsnī, līdz maize kļuvusi brūnīga un kraukšķīga, jo tas piešķirs alum patīkamu garšu un smaržu.
3
Liek maizi lielā katlā, aplej to ar verdošu ūdeni un noslēdz trauku ar vāku, lai tas var ievilkties pa nakti.
4
Nokāš maizi un pievieno cukuru, medu, iespiež citronu sulu, kā arī ieliek citronu miziņas. Katla saturam pievieno atdzīvināto raugu un piparmētru zariņu. Noslēdz trauku ar vāku un ļauj tam raudzēties 2-3 diennaktis.
5
Nokāš visus biezumus un salej alu pudelēs. Uzglabā ledusskapī un pasniedz atdzesētu.
Līgo svētku un Jāņu receptesĒdieni dzimšanas un vārda dienas ballīteiPasniegt atdzesētuCitroniCukursMedusPiparmētrasRaugsRupjmaizeŪdensLimonāde un kvassviegliIkdienas maltītei
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit