Nereti pārdomas sagādā, kādas piedevas pasniegt piknikā kopā ar grilēto gaļu, tādēļ šefpavāri Mārtiņš Sirmais un Ēriks Dreibants piedāvā vienkāršu un vasarīgu salātu recepti, kas ir tikpat vienkārši pagatavojama kā ierastie dārzeņu salāti, bet vienlaikus ļaus radoši atsvaidzināt grila maltīti un pārsteigt ģimeni un draugus. Baudi kopā ar grilētu cāļa fileju!
6Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

500 gjaunie kartupeļi100 gsaulē kaltēti tomāti eļļā (sagriezti strēmelēs)1 citrona daiviņa6 bazilika lapiņas10 Kalamatas olīvas bez kauliņiem grilēta vistas fileja, piemēram, "Ķekava" majonēzē ar citronpipariem

Pagatavošana

1

Jaunos kartupeļus novāra ar mizu un apcep eļļā, līdz tie kļūst zeltaini.

2

Sagriež uz pusēm, un vēl siltos kartupeļos iemaisa saulē kaltētos tomātus, olīvas, citronus un eļļu, kas palikusi pāri no tomātiem eļļā.

3

Liek ledusskapī atdzesēties.

4

Atdzesētos salātos iemaisa baziliku un pasniedz kopā ar uz pusēm pārgrieztiem grilētas vistas filejas gabaliņiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!