11Sastāvdaļas
vidēji
Sastāvdaļas
saujazaļās lēcas saujarīsi saujazaļās pākšu pupiņas1 gab.smalki sakapāts šalotes sīpols150 gķirštomāti1 gab.paprika pēc garšasingvera sakne1 ĒKkarija pulveris bundža kokosriekstu piens pēc garšassvaigs koriandrs un piparmētra pēc garšassāls un cukurs
Pagatavošana
1
Katlā uz vidējas uguns apcep sagrieztus dārzeņus, pievieno ēdamkaroti karija pulvera un viegli apcep. Pievieno lēcas, rīsus un ūdeni, tā, lai viss katliņa saturs būtu nosegts divu pirkstu augstumā.
2
Vāri uz lēnas uguns ar vāku, līdz lēcas un rīsi ir gatavi. Beigās pievieno kokosriekstu pienu, sakapātus zaļumus, sāli un cukuru, visu samaisi un ļauj pāris minūtes pasautēties.
3
Atstāj plovu ievilkties 5 minūtes. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem.
Recepti piedāvā "Lielvārdes Citra" alus un restorāna ''36.līnija'' šefpavāri Lauris Aleksejevs un Vasilijs Strelkovs.
Vairāk par Lielvārdes alus šķirnēm lasi www.lielvardesalus.lv.
Ass un pikants ēdiensIngversKarijsLēcasPaprikaPākšu pupiņasĶirštomātiGavēņa laika ēdieniKokosriekstu piens
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit