Foto: Māris Lapiņš
Veģetāru ēdienu cienītājiem šis plovs noteikti būs pārsteidzošs atklājums, taču tā labo garšu salikumu noteikti novērtēs arī gaļēdāji. Plovam ekosotisku garšu un patīkamu krēmīgumu piešķir kokosriekstu piens, savukārt lēcas un rīsi rada nepieciešamo sātīgumu. Plovs lieliski garšos gan jau tikko pagatavots, gan jau nedaudz atdzisis.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

saujazaļās lēcas saujarīsi saujazaļās pākšu pupiņas1 gab.smalki sakapāts šalotes sīpols150 gķirštomāti1 gab.paprika pēc garšasingvera sakne1 ĒKkarija pulveris bundža kokosriekstu piens pēc garšassvaigs koriandrs un piparmētra pēc garšassāls un cukurs

Pagatavošana

1

Katlā uz vidējas uguns apcep sagrieztus dārzeņus, pievieno ēdamkaroti karija pulvera un viegli apcep. Pievieno lēcas, rīsus un ūdeni, tā, lai viss katliņa saturs būtu nosegts divu pirkstu augstumā.

2

Vāri uz lēnas uguns ar vāku, līdz lēcas un rīsi ir gatavi. Beigās pievieno kokosriekstu pienu, sakapātus zaļumus, sāli un cukuru, visu samaisi un ļauj pāris minūtes pasautēties.

3

Atstāj plovu ievilkties 5 minūtes. Pasniedz ar svaigiem zaļumiem.

Recepti piedāvā "Lielvārdes Citra" alus un restorāna ''36.līnija'' šefpavāri Lauris Aleksejevs un Vasilijs Strelkovs.

Vairāk par Lielvārdes alus šķirnēm lasi www.lielvardesalus.lv.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!